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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  31/03/2012
Data da última atualização:  31/03/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  PÉRES, I. A. H. F. S.; OLIVEIRA, C. E. de; ROSINHA, G. M. S.; SOARES, C. O.; TOMAS, W. M.; PELLEGRIN, A. O.
Afiliação:  Igor Alexandre Hany Fuzeta Schabib Péres, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul; Carina Elisei de Oliveira, BOLSISTA EMBRAPA GADO DE CORTE; GRACIA MARIA SOARES ROSINHA, CNPGC; CLEBER OLIVEIRA SOARES, CNPGC; WALFRIDO MORAES TOMAS, CPAP; AIESCA OLIVEIRA PELLEGRIN, CPAP.
Título:  Association between brucellosis prevalence and taxes of pampas deer (Ozotoceros bezoarticus) found without fawns in southwestern Nhecolândia region, Pantanal wetland, Brazil.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: BRUCELLOSIS 2011- INTERNATIONAL RESEARCH CONFERENCE; BRUCELLOSIS RESEARCH CONFERENCE, 64., 2011, Buenos Aires. [Anales]. Buenos Aires: Asociación Argentina de Microbiologia, 2011.
Páginas:  p. 106
Idioma:  Inglês
Notas:  P 103.
Conteúdo:  The objectives of this study were determine the prevalences of Brucella sp. infection through serologic and molecular diagnostic techniques in pampas deer populations that live together with bovine in the sampled area, and to verify the possible relationship between brucellosis occurrence and hinds without fawns in the births station.
Thesagro:  Brucelose; Ozotoceros Bezoarticus; Sanidade Animal.
Thesaurus Nal:  Pantanal.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC14594 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/12/2021
Data da última atualização:  15/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, A. G. M. E; LIMA, S. C. G. DE; OLIVEIRA, P. D. DE; MORAES, M. DOS S.; GUIMARÃES, C. M. C.; SILVA, M. A. R. DA; GARCIA, A. R.; NAHUM, B. de S.; NERES, L. DE S.; NORONHA, G. N.; LOURENÇO JUNIOR, J. DE B.
Afiliação:  ANDRÉ GUIMARÃES MACIEL E SILVA, UFPA; SUELY CRISTINA GOMES DE LIMA, Federal Institute of Education, Science, and Technology (IFPA); PEDRO DANILO DE OLIVEIRA, UFPA; MICHEL DOS SANTOS MORAES, UFPA; CÉLIA MARIA COSTA GUIMARÃES, Federal Institute of Education, Science, and Technology (IFPA); JAMILE ANDRÉA RODRIGUES DA SILVA, Federal Rural University of the Amazon (UFRA); ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; LILAINE DE SOUSA NERES, UFPA; GERLANE NUNES NORONHA, UFPA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JÚNIOR, UFPA.
Título:  Production, chemical composition, and fatty acid profile of milk from buffaloes fed with cupuaçu (Theobroma grandiflorum) cake and murumuru (Astrocaryum murumuru) cake in the Eastern Amazon.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal Science Journal, v.92, n.1, jan./dec. 2021, e13576.
Páginas:  9 p.
DOI:  https://doi.org/10.1111/asj.13576
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to evaluate the effect of concentrate supplementation using by-products of the Amazonian industry on milk production, milk composition, and milk fatty acid profile of dairy buffaloes. Twelve lactating buffaloes (544.5 ± 35.6 kg, 6.4 ± 2.2 years old, 59 ± 6 days in milk) were allotted in a pasture of Mombaça grass and managed under rotational grazing (4 days occupancy/28 days rest). A 3 × 3 Latin square was adopted, and each animal alternately received three supplementary treatments based on corn bran + soybean meal or cupuaçu cake or murumuru cake for 21 days per treatment. Murumuru cake increased the levels of lauric acid and myristic acid in the milk (p < 0.05). Murumuru cake reduced the unsaturated fatty acid contents in the milk compared with animals fed control diet or cupuaçu cake (24.27% vs. 25.24% vs. 25.08%). The n-6/n-3 ratio was 2.6, 1.97, and 2.0 in the control, cupuaçu, and murumuru groups, respectively. Based on this parameter, cakes made from cupuaçu as well as murumuru could be considered to be adequate for inclusion in dairy water buffalo feed. However, the murumuru cake addition requires some caution because its use induces the secretion of higher levels of lauric and myristic fatty acids that are related to human cardiovascular disease.
Palavras-Chave:  Amazonian by products; Sustainable food production.
Thesagro:  Bubalus Bubalis.
Thesaurus NAL:  Food processing; Milk production.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25485 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00184SIL2021.00209
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